Semmoset ja Tommoset näkkee päivävalo syksyl!

Semmoset ja Tommoset näkkee päivävalo syksyl!

Se oli tosa alkuvuarest, ko oltii Laaksose (Heli) kans sovittu tärskyt meil kottii. Oli hualii molemmil. Ns. ammattikriisi tuntu katkova kynist terät ja viävä pääst ajatukset. Laaksone suaritti C-ajokorti ja mää oli käyny kaupunkiopaskurssi. Nähtii sit meil ja ruvettii paasaamaa, ettei mistää tul ennää mittää. Plutistii ja plutistii ja lopuks meil oli suunnitelma kahrest kirjast, joitte rakenne o semmone, et siit voi kehkeytyy vaiks sarja!

Herramunjee!

Pää höyryte tyä lähti käyntii. Saman ehtoon mää läheti Laaksosel Lapi mettii sähköpostis ensimäise runkoluannokse mu kirjastani. Se olis lastekirja, josa seikkailee kaks mummuu ja kaks tuffaa. Vaik koko juanipaljastust en meinaa nyte tehr, kerron kumminki hiukka alkuu. Semmoset ja Tommoset, siis Mari ja Kari Semmone ja Pirkko ja Pertti Tommone assuu Pori vanhas vesitornis. Yhten päivän heil tullee tiato, et jokase tarttee alkaa käyttää taplettii. Hätä o suuri, ko kaikki ovat nii terveit, ettei kenenkä mittää tapleteit ol ikänäs käyttää tarvinnu! Siit alkaa seikkailu, ko kukin voorollas ruppee tekkee ittees kippeemmäks ko onkaa… Syksyl selvii, kullail käy! Jaa et millail se Laaksone tähe sit liittyy? No Heli kuvittaa koko luamukse! Aatelkaa!

Toukokuus me pirettii yhre kokonaise päivä mittane vetäytymine. Mentii Narukerä-talol tohe tekojääraral ja leviteltii paperimme sin. Lopputuloksen oli viimeistellyy vail oleva materiaali kuvines ja teksteines. Täl hetkel ollaa hyväs mallis.

Mitä varte tämmäne kirja tarttee tehr, sää kysyt kumminki.

Mää ole sitä funteerannu ja tullu sihe tuloksee, et murre o tiätyl taval myäski semmost kansaperintöö, mitä o arvokast jakkaa ennekaikkee nuarempii sukupolvii. Laps ei ajattel puhuvas murret, eikä tarttekka, mut sitä voi viäl pikkuse tukkee esimerkiks lukemal murteellissii lastekirjoi äänees.Semmoste ja Tommoste seikkailu o koostettu piänii pätkii, joit voi lukkee vaik yhe kerrallas. Iltasaruks vaik.

Kenel tämmäne kirja sit oikee o, sää jatkat kysymist.

Mukuloil tiätysti, mut sihe mallii humoristisesti kirja o tehty, et siit o illoo aikuiselleki. Kuvitus o kauttaaltas humoristist ja aukee eritaval lapsel ja aikuisel. Mää antasi tämmäse kirja omal mukulal, joka o muuttanu jo kottoo poijjes taik vaik aikuisel syntymäpäivälahjaks, ko leikkimine ei ol meilt isoiltakkaa kiälletty. Muutamii täysi tunnistettavii paikkojaki kirjas essiintyy. Sen tähre mää lähettäsi tämä kirja minkä ikkäisel, enttisel porilaisel, tahansa. Kirja mukan saa Pori vesitornii mukaileva pituusmita perhee mukulil. Taik miksei vanhemmillekki 😀

SuamiAreena keskustelus 12.7.2016 yhres Laaksose ja Turu Kirjamessuje ohjelmapäällikkö Jenni Haukio kans julkistettii tämä tuleva kirjatempaus. Semmoset ja Tommoset seikkailee kirjasivuil siis Turu Kirjamessuil, josa kirja julkistettaa ja se tullee myyntii sillo!

Jos tahrot varmistaa, et saa oma kappalees omistuskirjotuksel varustettun ensimäiste joukos, lait postii elina@elinawallin.fi.www25.zoner-asiakas.fi ja tee tilaus! Ennakkotilaajat saa tiätysti piäne yllätykse (kivan) kirja mukan! Kirja hinta o 24€.

4 Comments
 • Pia
  Posted at 19:14h, 13 heinäkuun Vastaa

  Hei,
  Ennakkovarauksena 2 kirjaa, kiitos!

  • Elina Wallin
   Posted at 19:16h, 13 heinäkuun Vastaa

   Kiitos! Kuittaan sul viäl sähköpostii. /Elina

 • Mul jaa! Yks piissa. Eiku kaks - toine lahjaks:)
  Posted at 10:11h, 28 elokuun Vastaa

  Mää olenki jo sul kirjottanu, jotta tulisiks Turu Kirjamessuil 1.9. meijä äikänopejen osastol A30 opiskelijoitte haastatteluhu?

  • Elina Wallin
   Posted at 15:42h, 30 elokuun Vastaa

   Morjens Viivi! Sähköpostil tämä tilaus onki jo hoiros. Kuullaa!

Post A Comment