Oi laari laari laa!

Oi laari laari laa!

Ja tapahtui niinä päivinä, että kävi käsityönharrastajain matka kohti Tamperetta, Nääsvillen kaupunkia. Viattomin mielin kuljin sinne minäkin, tietämättä kuinka ilahduttava kohtaaminen siellä odotti.

Vuosia sitten, sanotaan 1980-luvun alkupuolella, lapsuudenkotini naapurista tuli peräkkäisinä jouluina lahjaksi pieniä puisia tonttutyttöjä. Tonttujen kasvoilla ilmeet olivat humoristisia ja käsissä laulukirja, piparkakku, joulupaketti…ja niiden paikka oli television päällä, olohuoneen paraatipaikalla. Joulun alla se oli minun tehtäväni asetella pikkuruisin sormin ikiomat tonttuni tuolle paikalle. Joulunpyhien aikana saatoin käydä tervehtimässä tonttuja. Joulun taikaan taisi liittyä sekin, että välillä tuntuis iltä niinkuin tottutyttöjen kanssa olisi vaihdettu salaisuuksia.

Kyseessä on vuodesta 1975 alkaen valmistetut Sirkka-tontut, joiden tuotanto on täydessä käynnissä edelleen. Ja messuilla tonttuarmeija tupsahti yllättäen eteeni! Vuosiin en ollut nähnyt tonttuja missään.

 

Juttelimme pitkään ihastuttavan Karin von Wendtin kanssa, joka nykyisin valmistaa tontut. Hän on järjestyksessään kolmas tonttujen tekijä. Tonttujen humoristinen ilme kertoo sekä tekijänsä, että tuotteen luonteesta. Ehkäpä juuri siksi tontut nostavat hymyn huulille ja niitä pitää tutkailla vuodesta toiseen. Kohtaaminen oli ilahduttava! Katsokaa nyt näitä, lauletaanko yhdessä?

Lisää Sirkka-tontuista: Kewin Oy

1 Comment
 • Karin von Wendt
  Posted at 14:42h, 29 joulukuun Vastaa

  Hei

  Wau kiitos ihamasta jutusta.

  Hyvää uutta vuotta.

  t. Tonttumuori Karin von Wendt

Post A Comment