Laiskamato

Laiskamato

Jos viime kuukaudet vetäisi suoraksi aikajanaksi tapahtumineen, voisi sanoa, että kaikkea on tapahtunut, laidasta laitaan. Välillä myös töitä. Ja hulluttelua. Iloa, surua, kirjojen lukemista ja kirjoittamista. Ennen kaikkea kirjoittamisen suunnittelemista. Sitä on ollut paaaaaljon. Milloinkaan ennen en ole kärsinyt kirjoitusinspiraation puutteesta ainakaan tässä määrin kuin viime aikoina. Mielessä on puolivalmiita suunnitelmia vaikka muille jakaen. Iltaisin kulunutta päivää läpikäydessä voi kuitenkin todeta, että mitään muuta ei ole saanut aikaiseksi kuin aikataulullisesti pakottavat kirjoitustyöt. Jos se sitten vissiin vaan on semmoista.

En muista, olenko sen ihmeemmin kertonut, että yksi vuoden mitta tasaisesti työllistävä taho on Porin Yrittäjien Pyry -lehti. Se jaetaan viisi kertaa vuodessa jokaiseen yhdistyksen jäsenyritykseen. Ilokseni voin kuitenkin todeta, että kuka tahansa voi lukea lehteä sähköisesti osoitteessa: www.pyrylehti.fi

Pyry-lehti

Viime vuoden lopusta alkuvuoteen tultaessa loppukirin otti myös Porin Navigaatioseura ry:n kohtapuoleen julkaistava juhlakirja Kartta, harppi ja kolmio – viisi vuosikymmentä navigointioppia. Sitä olen ollut mukana kirjoittamassa noin vuoden päivät. Seuran tärkein tehtävä, teoreettisen merenkulun opettaminen, on alkanut viisikymmentä vuotta sitten. Seura kouluttaa saaristo-, rannikko- ja avomerilaivureita, itse olen suorittanut saaristolaivuritutkinnon joulukuussa 1997. Siitä lähtien viime vuosia lukuun ottamatta olen myös toiminut aktiivisesti seuratyössä ja näin ollen juhlakirjaan tarttuminen tuntui erityisen mukavalta. Sydämenseutua lämmitti käydä läpi historiaa yhdessä tuttujen tyyppien kanssa.

Treekantteja

Treekantti on seuran vuosijulkaisu. Niistä sitä iloa vasta piisasikin, kun vanhoja lehtiä käytiin porukalla läpi.

Rästilistalta löytyy edelleen kaksi kirjoittamatonta tekstinpätkää. Ilmeisesti vuosi 1965 on ollut hyvin aktiivista aikaa yhteiskunnassa, sillä myös Länsi-Porin koulu täyttää 50-vuotta. Koulun seniorit valmistelevat parhaillaan historiikkia. Sillä on perusteensa siinäkin, että Länsi-Porin lukio lakkaa olemasta tänä vuonna, yläkoulu toki jatkaa. Vuonna 1994 tammikuussa olin yksi koulun seiskaluokkalaisista ja menestyin eräässä valtakunnallisessa leivontakilpailussa. Siitä pitäisi saada aikaan hauska muistelu. Pitäisiköhän kirjoittaminen aloittaa?

Toinen tekemistä odottava kirjoitustyö on Porin Murrepiirin pyytämä reseptijuttu heidän myöhemmin ilmestyvään kirjaansa.

Kohta pitää lähteä juttukeikalle. Hei vaan ja loput kirjeessä!

No Comments

Post A Comment