Harhakuva?

Harhakuva?

Historiallinen päivä. Tänäaamuna avattiin ensin Puuvillan Kauppakeskus vanhan puuvillatehtaan alueelle ja illalla kauppakeskuksen galleriassa avattiin Ruutuja, ruutuja muotokuvanäyttely. Ammattivalokuvaajat Johanna Sjövall ja Johanna Uusitalo aloittivat vuosi sitten yhteisnäyttelyn suunnittelun ja tulokset ovat nyt nähtävillä. Tässä avajaisten virallinen osuus.

Tiedättehän dominoilmiön? Ensin tapahtuu jotain ja sitten asia johtaa toiseen ja niin edelleen. Erinäisten sattumusten kautta päädyin Johanna S:n kanssa suunnittelemaan kuvausta näyttelyä varten. Molemmat innostuimme ajatuksesta heittää mielikuvien häränpyllyä. Ai miten sitä heitetään? Ensin otetaan käsittelyyn yleinen mielikuva, otetaan siitä kiinni ja heitetään menemään. Toimintasuunnitelmaan kirjattiin seuraavia sanoja: musta, dramatiikka, kyynel, yllättävyys. Sitten pakattiin auto, letitettiin tukka ja suunnattiin Kalloon, porilaiseen rantamaisemaan.

Kuvauspäivä oli toiveidemme mukaisesti tuulinen. Verhot kiinnitettiin vyötärölle ja annettiin tuulen hoidella loput. Johanna huusi tuulta vasten ohjeita pipon valuessa silmille, minä värjöttelin tuulessa, silmät vettä vuotaen. Välillä kuvaaja syöksyi helmojeni alle tarkistamaan otoksiaan. Siellä oli tarpeeksi pimeää. Luotin kuvaajaani täysin. Jopa siinä määrin, etten nähnyt yhtään otosta ennen näyttelyä. Siitä syntyi kuvateos Harhakuva?

Nyt se ja lähes kolmekymmentä muuta kuvaa on nähtävillä Puuvillan galleriassa. Näyttelyvieraista nuorin oli kolmiviikkoinen Topi, jonka äiti poseeraa Johanna U:n herkässä odotusta täynnä olevassa kuvassa. Jos joskus olette halunneet mennä valokuvanäyttelyyn, se kannattaa toteuttaa nyt! Ja ellei sellainen halu ole käynyt mielessäkään, kannattaa mennä juuri siksi.

Ruutuja, ruutuja muotokuvanäyttely

Avoinna 30.10.-30.11. ma-pe 10-20, la 10-18 ja su 12-18

Johanna Sjövall: www.yourimage.fi

Johanna Uusitalo: www.fotofriitala.fi

1 Comment

Post A Comment